11
01
2015

Træningsrelateret opdatering

Så er det vist tid til en træningsrelateret opdatering. Stilheden bunder bestemt ikke i manglende resultater eller træningstimer, men mere at døgnets timer ikke har slået til grundet juleferielukket i Tobias’ vuggestue og eksamensskrivning.

Nu er alt dette bag mig, og jeg er taget afsted til LaSanta på en to ugers træningslejr. Men inden der går helt sol og palmer i den, vil jeg lige reflektere lidt over min første konkurrence i denne sæson (tekniske set ikke i denne sæson, da det var d. 29.12.14 – but anyway)

Min klub Aarhus 1900 arrangerer altid et stævne lidt inden nytår, men jeg har sjældent deltaget, da det længste løb er 60 meter, og folk som kender mig ved, at jeg er vanvittig ringe til at komme ud af en startblok og hurtigt op i fart. Men i år syntes min træner det kunne være en god ide, og så må jeg jo rette ind.

Vi (min træner og jeg) har siden besøget af den amerikanske stjernetræner Loren Seagrave haft mere fokus på sprintdelen i træningen og helt specifikt flere af de øvelser han kom med. I træningen føles det på samme tid vanvittigt fedt og hurtigt, men også forkrampet og besværet. Det at trække benet op på en helt ny måde, tager meget lang tid at ændre, og jeg tror ikke, vi på noget tidspunkt adapterer 100 % til det, da det vil koste for meget tid og for mange kræfter. Men nogle fokuspunkter har vi dog ændret, og det handler især om min sprintteknik og selve accelerationen ud af blokken. Og med det in mente gav konkurrencen på 60 m ganske god mening.

Min personlige rekord lød på 7.79 sek, men min seneste bedste tid (tilbage i 2011) lød på 7.87 sek, og jeg anede ikke hvad jeg skulle forvente. Jeg håbede meget jeg kunne komme under 7.90 sek., og gerne ved omkring 7.80. Det er altid svært at vide hvordan formen er, og især når man ikke er vant til at konkurrere på en bestemt distance. Usikkerheden omkring distancen, kombineret med, at jeg vejer 2-3 kg mindre end jeg har gjort de sidste par år, og derved ikke har den samme maksimale styrke (som er meget vigtigt på en sprint og især ud af en startblok) gjorde at hverken Mikkel eller jeg forventede mere end 7.80.

Men men men, i mit første løb kom jeg ind i 7.62 sek og direkte ind på en delt 1. plads på årets rangliste. Det var en kæmpe personlig rekord og meget meget hurtigere end vi overhovedet havde håbet på. Og det bedste af det hele var, at jeg lavede en god start og en god acceleration! Det er så fedt, når det man arbejder med, begynder at gå op i en højere enhed. Jeg løb et par løb mere samme dag, som alle var under min gamle personlige rekord, så det var fyldt med optimisme jeg kunne springe ind i det nye år.

Efter nytår og en afleveret eksamenopgave, hoppede jeg sammen med Tobias og Thomas på flyet fra Billund mod Lanzarote. Her skal jeg være i 2 uger, og få testet og trænet kroppen endnu mere. Jeg skal fx gemmemføre 2×400 hæk på fredag, så det glæder jeg mig meget til. 60 meteren var en ganske fin test – men min distance er jo 400 hæk, så der findes inden bedre test end det.

Jeg vil prøve at få opdateret lidt hernede fra hver dag, til dem der skulle være interesseret 🙂

Kommentarer
0

Svar