05
03
2015

En lille prøvetur i arenaen

I dag var jeg en tur i arenaen og prøve banen og lave en lille opvarmning. Umiddelbart er det en spændende arena, og som vores behandler Kristoffer sagde, så ligner det næsten et sted til en gladiatorkamp, for tilskuerne sidder meget højt, og så er alle atleterne nede på kamppladsen.

Det er i morgen jeg skal løbe, og der er endnu ikke kommet startliste, og der kommer der nok heller ikke før i aften. Der er dog kommet det der hedder final entries. Det er de atleter der er meldt ind af de enkelte forbund, men det er ikke det samme som den komplette startliste, da der teoretisk set godt kan komme afbud ind, og så er der heller ikke heatinddelinger på. Jeg er nr. 12 på årsbedste og nr. 14 på personlig rekord. Der går 12 til semifinalen og 6 videre til finalen.

Det er klart min ambition at løbe op til min egen danske rekord, og det mener jeg også er realistisk, på trods af at baglåret har drillet de sidste par uger. Hvis jeg løber op til mit bedste forventer jeg det er nok til at gå i semifinalen. Det er ingen hemmelighed at jeg rigtig gerne vil i den finale også, men første skridt mod det er en semifinale. Og selvom jeg ligger nr 12 på ranglisten og derfor er seedet til at klare det, så ligger der 5 efter mig på europaranglisten, som kun har løbet mellem et- og seks-hundrededele af et sekund langsommere end mig, så det er jo praktisk talt samme tid som min.

Europaranglisten er i år meget tæt og og nr 5-25 ligger indenfor et sekund, så meget kan ske. Dog er 400 m generelt en af de discipliner, sammen med 60 m, hvor man sjældent ser de helt store overraskelser, da det er en maksimal sprint og at dem med en høj kapacitet er dem der vinder. Man ser ikke lige folk der pludselig går fra en placering som nr 20 og ender i finalen og evt tager en medalje. Sådan noget kan nogle gange ske i de tekniske discipliner eller en taktisk affære i mellemdistance, men overraskelserne er oftest lidt sjældnere i sprint. Dog er 400 m indenfor lidt mere taktisk end udenfor, og det giver selvfølgelig mulighed for at man kan ‘stjæle’ nogle pladser ved at placere sig korrekt og blive trukket med. Og er man ikke vågen bliver man hurtigt sat indenfor, og så smider man nemt 5-6 placeringer..

Umiddelbart er svingene meget lange her i Prag og langsiderne meget korte, og det er derfor endnu vigtigere at placere sig korrekt, for der er ikke meget plads at overhale på (da en tommelfingerregel siger at man kun overhaler på langsiderne, for ikke at bruge for mange kræfter i svingene).

Selvom der er danskere i aktion i dag bliver jeg på hotelværelset, så jeg kan være helt frisk til i morgen formiddag. Vi er en gruppe atleterr som mødes og ser det sammen på tv i stedet for. Det er vigtigt at støtte hinanden, men endnu vigtigere at have fuld fokus på sin egen konkurrence.

Kommentarer
0

Svar