22
08
2015

Nu begynder det….

Så starter VM! Og hvor bliver det spændende. Stina og jeg ligger i vores senge på værelset og laver ingenting. Kigger lidt på nettet, ser lidt film osv. Vi ligger og venter på klokken bliver 11, for så skal vi med bussen mod stadion, hvor vi skal heppe Andreas Bube rundt på de 800 m.

 

Vi var alle på stadion og kigge i går, og få den sidste træning i benene. Det var meningen at jeg skulle have løbet lidt sprint, men benene ville ikke helt som jeg, så Mikkel og jeg besluttede at nøjes med en opvarmning. Så tæt på et mesterskab er det vigtigt at lytte til sin krop og respektere dens signaler. Jeg kan alligevel ikke ændre på formen nu, træningen er kun for at få den sidste fornemmelse på plads, og få gang i nervesystemet. Efter mange år som eliteatlet kender jeg min krop rigtig godt, så jeg er ikke nervøs for i morgen, kroppen skal nok være helt klar, når jeg står bag blokken.

 

Vi venter stadig på startlisterne, hvor vi får heatfordelingen og banelodtrækningen. Her i indledende fordeler man udøverne efter niveau i hvert heat, så alle heat er lige stærke. Men der er lodtrækning mellem banerne, og ikke seedning som man ser til Diamond League eller fx som i semifinalen, så favoritterne kan i indledende godt komme på bane 1 og VM’s dårligste kan komme på bane 6.

 

Dagene her i Kina er gået hurtigt. Jeg synes lige vi er kommet, og nu er det allerede i morgen vi skal i gang. Sidst jeg var i Beijing (2006) så vi aldrig solen. Der var så forurenet, at det hele lå som en stor sky på himlen. Dette var jeg forberedt på, og havde taget en masse vaskeservietter med, for sidst blev man helt beskidt af at gå ude, og om aftenen var det vigtigt at få vasket al forureningen af. Men denne gang er det anderledes. De sidste par dage har der været blå himmel og solen skinner ned på os. Eftersignede har de slukket for et par af deres største fabrikker, så de ikke forurener mens vi er her, plus at de har lavet restriktioner for trafikken – folk må kun køre i bil hver anden dag. Det er selvfølgelig dejligt, at de tænker på os og gør det mere behageligt at være her, men det er også skræmmende at de bare starter det hele op efter VM, og så bliver situationen lige så slem som i 2006. Det hele er facade og ikke med tanke på kinesernes helbred..

Kommentarer
0

Svar